Wednesday, August 29, 2012

Seminggu Berhari Raya


Sedar tak sedar dah seminggu jugak la kita beraya.. Habis jugak aku beraya walaupun puase tak berape nak penuh..hahaha.. Dan paling merisaukan ialah keadaan berat badan aku yg hampir naek nie.. Mane tak nyer brape bijik rumah aku pi melantak open house.. Aku dah kate jgn jemput aku dtg, skrg sape nk tanggungjawab keatas badan aku nie..?? bhahaha.. 

Kepade yg dah bekerja tu selamat bekerja ye.. Kepada yg still duk rumah lepak cm aku nie, selamat melepak dan teroskan beraya.. Raye sebulan bro ! haha

Candid2 raya pertame aku dgn family & sanak saudara yg laen...



Family first ! Aku yg pakai ray ban tu ( bajet macho la tu ) Kiri : Miza. Tengah : Mama. Kanan : Si tembam Misha.. 


First shoot yg tak menjadi... Aku lambat masuk frame ! haha


Second shoot Si Cousin aku yg hensem tu buat hal la pulak.. Awek dia kol time2 cmtu..haha !


Third shoot sekali lagi kantoi gara2 si mamat sebelah aku tu pi cucuk aku.. damn !


Akhirnya !! shoot yg terakhir menjadi gak walaupun adik sepupu aku da ter'sujud' kepenatan tu ! haha

Sunday, August 19, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Wahhh..!!! Raye sudah..!! rase mcm sekejap jew Ramadhan berlalu & menjelmalah 1 Syawal... Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua  yg mengenali diri ini...

Semoga syawal kali ini membawa seribu pengertian kepada anda semua.. Kepada yg terpaksa bekerja, selamat bekerja tak kiralah dlm bidang ape jua pun.. Kepada yg tak dapat balek raya sbb tiket bas habis, PADANLAH MUKA sape suroh  tak nak beli tiket awal2.. hehehe

May God bless all of us...amin.. Have a nice Hari Raya alls.!!! (^____^)






P/S : Kpd yg kenal tu meh la dtg umah beraye...



Tuesday, August 14, 2012

Dimane ade RAYA Di Situ Perlukan DUET !


Raye da nak dekat lagi brape hari jew lagi nie haa... Tapi yg mnjadi persoalan aku tiap2 tahun adalah seperti tajuk besar tak brape nak besar yg kat atas tu haaa..

Benda kalo tak berlaku di depan mate aku yg besar tak brape nak besar nie, takdelah aku duk sibuk2 nak cakap kat ruangan utk aku merepek sorunk2 nie.. 

Asal nak dekat raye jew masing2 sibuk duk carik duet raye KOW2 punya.. Yg kerja sibuk O.T KOW2 smpai tak ckup tido, yg tak kerja pulak (student) sibuk buat part time sane sini.. Tapi yg tak kerja mcm aku nie SANGAT bagus sibuk meminta dari org tua yg tersayang jew.. (anak tak leh harap) kehkehkeh..

Ye aku tau banyak sangat sebab korunk sume duk sibuk sgt carik duet raye.. Tujuannyer nak beli kelengkapan utk raye la kan..?? kan..?? TAPI kan mcm hari biase korunk tak leh nak beli jew..?? Kenape nk tggu raye baru beli..?? Kalo awal2 korunk da beli kan senang tak yah nak pening2 pikir nak carik duet mase raye hmpir tiba.. aduyaii.. tak paham betoii la..

Ye aku tau raye setahun sekali sume nak baru itu ini nak baru.. TAPI kan.... Tapi kan... Tapi kan.. Tgok aku pun da pening nak taip ape pun da lupa.. (mak aku punya pasal la nie pi jerit name aku, kan da lupa).. Tapi ape pun jgn amek port sgt ape yg aku ckp nie.. Masing2 ade pndapat sendiri kan..?? Aku hanyelah insan yg suke merepek di pagi hari nie..

TAPI INGAT.! Berbelanje lah dgn cermat.. Jgn nk shopping sgt kalo duet tgh ''rame-rame'' tu...
Kunk tak pasal2 tak pi berjalan raye la jawab nyer sbb duet da abes shopping sakan.. Ariossssss.... (^__^)





P/S : kenyataan rame-rame di atas bermaksud apabila anda membuka dompet anda tapi yg ade hanye beberape helai not kertas RM1 ckup utk belanje kawan minum teh tarik jew..kehkeh




Thursday, March 22, 2012

Avenged Sevenfold is coming on 29th April 2012 !!!


Hahaha.. Well rase tak sabar gila nak pi tgok konsert A7X 29 April nnt.. Harap2 tiket blom abes laaa.. Next week baru bli tiket coz minggu nie sungguh RAMA RAMA sekali..haha.. Sambil2 tu meh layan lagu nie ha.. This song is about friendship.. Love this song..

video

p/s : Rest In Peace Jimmy ' The Rev ' Sullivan ( A7X best drummer )

Saturday, March 17, 2012

Setelah Sekian Lame...

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia... Setelah sekian lame menghilang & mnyepi seketika akhirnye aku muncul balek utk mngisi blog aku yg da kian usang dimakan anai anai & berswawang nie..hahaha...

Setelah kian lame pergi bertape di gunung everest akhirnyer aku pulang jua..haha.. Byk yg telah aku pelajari.. Byk pengalaman berharge yg telah aku tempuh selame beberape bulan nie.. Begitu byk kenangan yg aku telah cipta disane utk di bawa pulang ke sini...

Awek2 gunung everest jgnlah kau semua merindui aku.. Kerna aku xkn kmbali lg kesana.. Aku harus teruskan hidup di tmpat asalku Malaysia negareku tercinta.. huhu..

Kepada awek2 di Malaysia.. Im back.!!! Thanx for waiting me home..kehkehkeh.. Kau semua x perlu cakap ape2 sbb aku tau kau semua pun rindu kat aku kan..?? So sweet.. thanxxxx.... haha..

(Tibe2 dari belakang satu hayunan kuat mengenai kepalaku.! paaaakkkkkk.!! )

Woi faeq..!! kau buat ape mngelamun tersengih sorunk2 tu smbil tulis cerita mengarut kt blog kau tu.?? Entah bila mase kau pi gunung everest..??! 24/7 duk dlm bilik jew cm org gila..??!!... Sound kawanku kepade diriku...

kehkehkehkeh..

p/s : abaikan terooossss.....terooosssssss.. (-__-).